Ons verhaal

Huurdezon wil de energietransitie toegankelijk maken voor iedereen.

Ons verhaal

Huurdezon is een initiatief van Zonnefabriek waarmee wij een doorbraak hebben gerealiseerd voor mensen die wel graag de overstap willen maken naar zonne-energie, maar liever niet zelf de investering willen doen.

Wij leggen de zonnepanelen op je dak en jij betaalt eigenlijk alleen voor het gebruik van de stroom die het systeem oplevert. Onderhoud, service en monitoring zijn volledig inbegrepen zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt. Zo kun je zonder investering zorgeloos genieten van je eigen zonne-energie en een lagere energierekening.

Team

David van der Burg

David is sinds 2010 directeur van Zonnefabriek, een innovatieve specialist in advies en installatie op gebied van zonne-energie. Hij is verantwoordelijk voor veel innovatieve zonne-energie concepten zoals Zonvast; het eerste lease concept voor particulieren in Nederland in samenwerking met Greenchoice. David werkte eerder als consultant voor overheid en bedrijfsleven bij een milieuadviesbureau. David heeft een doctoraal Biologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Sjoerd Schouten

Sjoerd werkt al negen jaar in de duurzame energie sector, onder andere bij Zonnefabriek en is co-founder van Watt-Now. Zijn persoonlijke drijfveer is dat er voor iedereen schone energie beschikbaar moet zijn. Sjoerd is verantwoordelijk voor de backoffice inrichting en het zorgdragen voor een goede operationele workflow. Sjoerd heeft een bachelor degree in Future Planet Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Ram van Erkelens

Toen Ram in 2013 voor het eerst in aanraking kwam met duurzaamheid zag hij dat Nederland nog grote stappen kan maken in de transitie van fossiele naar schone energie. Hij nam zich voor hier een positieve bijdrage aan te leveren. Dit deed hij door de inzet van sales & marketing expertise bij onder andere TexelEnergie, om | nieuwe energie & Woon Duurzaam. Vanaf 2019 doet hij dit als sales medewerker bij Huurdezon. Hierdoor kan hij een droom waarmaken die hij jaren geleden al had; zonne-energie toegankelijk maken voor een breder publiek.

 

Partners

Gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam leent geld aan Huurdezon via het Duurzaamheidsfonds Amsterdam. Hierdoor kunnen we een maximale besparing realiseren op de energierekening van onze Amsterdamse klanten. Het Duurzaamheidsfonds is opgezet met het doel zijn waarde te behouden en tegelijkertijd te zorgen voor een verlaging van de CO2 uitstoot in de stad.

Zonnefabriek

Zonnefabriek is een zeer ervaren zonnepanelen-installateur en is al sinds 2009 actief in heel Nederland. Inmiddels heeft Zonnefabriek bij vele duizenden tevreden klanten zonnestroom projecten gerealiseerd. Kernwaarden van Zonnefabriek zijn: kwaliteit, eerlijkheid en klantvriendelijkheid. Zonnefabriek wordt beoordeeld met een 8.6 door haar klanten en 98% beveelt Zonnefabriek aan!